Beleef het skiën in de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Een van de grootste en modernste winterparadijzen ter wereld

De beroemde SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een winterparadijs dat wintersporters van alle soorten verrukt! Met zijn indrukwekkende afmetingen en ultramoderne infrastructuur is het gebied niet alleen een van de grootste, maar ook een van de meest veelzijdige skigebieden ter wereld.

Ochtendsfeer op de piste - SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Fantastische afdalingen (Foto: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental)

Met meer dan 270 pistekilometers en 82 liften en pistes kun je de negen betoverende Tiroolse dorpen Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Scheffau, Söll, Westendorf en Kirchberg op en neer de berg verkennen.

Familie en keuken

Skischool & kinderopvang Skiwelt Wilder Kaiser Skischool & kinderopvang (Foto: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental)

De SkiWelt is bijzonder geschikt voor gezinnen. Met zachte hellingen en pistes die speciaal voor kinderen zijn ontworpen, leren de kleintjes spelenderwijs skiën. Er is ook kinderopvang zodat ouders met een gerust hart van hun afdalingen kunnen genieten. Na een dag vol belevenissen op de piste kan het hele gezin zich vermaken in een van de meer dan 80 gezellige berghutten en restaurants, die lokale Tiroolse lekkernijen en een warme sfeer bieden.

Skiën Deluxe

Professionele skiërs vinden uitdagende pistes en eersteklas afdalingen in de SkiWelt Wilder Kaiser Brixental. De moderne liften bieden snelle en gemakkelijke toegang tot de hoogste toppen. Hier kunnen experts zich uitleven op uitdagende afdalingen en hun vaardigheden op de proef stellen.

Freestylers kunnen zich uitleven in de snowparks, die zorgen voor sensatie met verschillende hindernissen en sprongen.

Nachtskiën en rodelen

Nachtskiën - SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Nachtskiën (Foto: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental)

Maar het skigebied is niet alleen een eldorado voor skiërs. Rodelen maakt net zo goed deel uit van het winterplezier. Gezinnen kunnen samen over de speciaal geprepareerde rodelbanen naar beneden suizen terwijl ze zich vergapen aan het adembenemende winterlandschap. Nachtrodelen in het skigebied is een onvergetelijke ervaring die het skiplezier verlengt tot in de late avonduren.

SkiWelt biedt ook nachtskiën voor degenen die het plezier van skiën na zonsondergang willen ervaren. De pistes zijn verlicht en skiërs kunnen genieten van de magische sfeer van de besneeuwde bergen tijdens hun wintersport in Oostenrijk, zelfs in de avonduren.

Fun en actie

Beleef een waar avontuur, zowel op als naast de piste. Drie funparken, adembenemende speed- en skifilmroutes en uitdagende racepistes halen het beste uit je skidag.

Voor kleine skifanaten zijn er spannende activiteiten tijdens een skivakantie in Söll, zoals de ravenrally, een magisch kinderfeestje of de fascinerende winternachthekserij in de SkiWelt Söll.

Mis de kans niet om onvergetelijke momenten vast te leggen

Bezoek tijdens je wintersport in Brixen im Thale de mooiste fotoplekken in het Alpeniglu® dorp in de SkiWelt Brixen, beleef een gourmetavond in de champagnegondel van de Hexenwasser gondellift of ontdek de hoogste bedevaartskerk van Oostenrijk op de Hohe Salve. En vergeet niet om jezelf te trakteren op een heerlijke berghutkeuken in een van de 80 rustieke, door families gerunde hutten op elke 3,5 kilometer piste.

Duurzaamheid

Snowmaking en duurzaamheid Snowmaking en duurzaamheid (Foto: Mathäus Gartner)

SkiWelt hecht veel belang aan milieuvriendelijke maatregelen om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. De watervoorraad wordt efficiënt gebruikt met 17 bijna natuurlijke reservoirs, die grotendeels worden gevuld door sneeuwsmelt, neerslag en bronnen. De pistes worden geprepareerd met GPS-gestuurde pistemachines, die al zes jaar in gebruik zijn en een nauwkeurige verdeling van de sneeuw mogelijk maken. Hierdoor is sinds 2017 ongeveer 25 procent bespaard op water, elektriciteit en kosten.

Aanbiedingen voor gezinnen en niet-gezinnen – SuperSkiWeeks

Panorama SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Panorama SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental (Foto: Dietmar Denger)

De SuperSkiWeeks bieden een geweldige kans om skiplezier te beleven tegen een gereduceerde prijs. Met een SuperSkiWochen skipas met 15% korting kunnen skiërs tussen 8 december en 22 december 2023 en van 16 maart tot 1 april 2024 de pistes verkennen. De skipas met korting kan online in de SkiWelt ticketshop of direct via het verhuurbedrijf worden geboekt tot de dag voor de eerste geldigheidsdag. Deze actie is alleen online verkrijgbaar en niet aan de kassa van de kabelbaan of bij de kaartautomaat ter plaatse.

Voor gezinnen worden de FamilySkiWeeks aangeboden, waarbij kinderen tot 15 jaar gratis kunnen skiën. Als één ouder een SkiWelt-skipas koopt met een geldigheidsduur van minstens 3 dagen, krijgen alle kinderen van het gezin tot 15 jaar (geboren in 2008-2017) in dezelfde periode een gratis skipas voor de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Tip voor evenementen

Ellmi’s magische bergavontuur is Europa’s hoogste kerstland op 1.555m. Het evenement vindt plaats op 01.12 – 02.12.2023, 08 – 09.12.2023 en van 15 – 16.12.2023 van 16.30 tot 22.00 uur.

Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van skiën, plezier en winteravonturen in de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental!

Feiten en cijfers

(Samengestelde gegevens)

  • Pistes: 270 km totaal
    114 km blauwe (117)
    120 km rode (82)
    36 km zwarte (11)
  • Skirouten 24,8 km (21)
  • Loipenkilometer 148,4 km
  • Skiliften: 82 totaal
    1 Gecombineerde spoorweg
    2 Babyliften
    9 Transportbanden
    16 Gondels (circulatiespoor met één kabel)
    21 T-bar liften
    33 Stoeltjesliften (2-zits tot 8-zits)
  • Uitrusting
    22 skischolen met hun eigen kinderskischool
    Kinderopvang vanaf 1 jaar en nog veel meer.
    Skiverhuur – bij elke toegang en in het dorp
    Skidepots – bij elke toegang en in het dorp
  • Bekendste bergen
    Hoogste berg in het skigebied: Fleiding 1.892 m
    Hoogste berg in de regio: Wilder Kaiser 2.344 m
  • Belevenissen
    ALPENIGLU® dorp met iglo restaurant, bar en ijs tentoonstelling
    3 funparks
    1 ski-filmbaan
    SkiWelt chill gebieden met gratis WIFI en nog veel meer.

 

Skigebied bekijken: www.skiwelt.at

Wintersport deals